40 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojas sargaja
20 dkg zsir(sertes)
1 tasak sutopor
keves tej
60 dkg barack
2 tasak vanalia puding (fozos)
1 evokanal amidon(haztartasi kemenyito por)
1 nagy doboz tejfol
4 tojas feherje
cukor(izles szerint)
2 tasak vanilia por
6 dl tej
Eloszor osszegyurom a tesztanak valokat:liszt,zsir,a 4 tojas sargaja,cukor,sutopor,tej
Tejet annyit teszunk amennyi osszefogja a tesztat...ne legyen tul kemeny
Osszegyuras utan foliaba csomagoljuk es hutobe tesszuk
Kozben elkeszitjuk a vanulia puding kremet
A puding port,az amidont keves tejjel csomo mentesre keverjuk es a tobbi tejhez adjuk
Suru kremme fozzuk...cukrot izles szerint teszunk
Hagyjul kihulni
Utana tesszuk a tejfolt es jol kikavarjuk
Utana hozza adjuk a 4 tojas fehejebol vert kemeny habot
Utana hozza adjuk az kockakra vagott barackot
Egy finom slymes massza lesz belole
A tesztat 2 reszre osztjuk
Kinyujtjuk az elso lapot es zsirozott,lisztezett tepsibe tesszuk
Erre jon az elkeszitett kremes,barackos massza
Kinyujtjuk a masik lapot es a kremre boritjuk
Eligazitjuk a szeleit
Kozepes tuzon sutjuk
Meg forron meghintjuk porcukorral
Vajat cukorral kikeverni majd minden mással összegyúrni, és száraz tepsire nyomni Sütni :-) 180 fokon kb.15 perc sütötől függ
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej kivételével mindent összegyúrunk, majd apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható, nem széteső tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 7-8 mm vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat kihabosítom a cukorral és a vajjal. Hozzákeverem a tejet, majd a sütőporos lisztet. Kettéveszem a masszát és az egyikhez hozzákeverem a kakaóport. Rétegezve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű