2 db.kozepes cukkini
liszt
zsemlrmorzsa
4 egesz tojas
vegeta
so
bors
olaj a kisuteshez
A cukkiniket lereszeljuk a reszelo nagyobbik lyukas oldalan
Bele tesszuk a sot,borsot,vegetat
Utana a villaval felvert tojasokat
Azutana a lisztet es a zsemlemorzsat (a liszt es a zsemlemorzsa tetszes szerint megy bele annak fuggvenyeben,hogy mennyire kemenyre akarjuk a lepenyt kesziteni)
Jol ossze dolgozzuk
Olajat forrositunk egy serpenyobe es amikor eleg forro de nem tul forro akkor egy kanal segitsegevel lepenyeket szaggatunk az olajba
Kisse lelapitjuk a kanal segitsegevel a lepenyeket,hogy jol atsuljenek...
Talalhatjuk kulonbozo fozelekekkel is,vagy magaban tejfollel,vagy sajttal megszorva,stb...
A krumplit megfőzzük, krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást, valamint ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntjük a kétféle mazsolát, a vörösáfonyát, a hámozott, apró kockákra vágott almát. Rádobjuk a vajat, hozzáöntjük a cukrot. Folyamatos kevergetés közben az egészet össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű