menu

Családireceptkönyv.hu

HUSGOMBOC CSORBA


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej zellergumo
2 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 piros paprika
1 zold paprika
1 krumpli
2 evokanal rizs
1 leves kocka
lestyán fűszer
citrom leve (a leves savanyitasahoz)

A husgombochoz :

0, 5 kg darált hús (lehet barmilyen)
2 evokanal buzadara
1 tojas

Elkészítés:


A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra
A hagymat is aprora vagjuk
A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold paprikat,megkavarjuk,fuszerezzuk,soval,borsal es hozzaadjuk a leves kockat...
Feltoltjuk annyi vizzel,amennyi levest akarunk fozni
Kozben elokeszitjuk a husgombocokat
A ledaralt hushoz hozzaadjuk a tojast,sot,borsot,es a buzadarat es jol osszegyurjuk
Fele fovesnel hozzaadjuk a kockakra vagott krumplit ,zoldborsot es a rizset
Utana a daralt husbol formazott gombocokat
Keszre fozzuk
A vegen hozzatesszuk a lestyan zoldet es a citrom levet...mennyiseg,izles szerint...

Lehet tejfollel is talani...es csipos paprikaval...

Trükkök, tippek, praktikák:


Az erdélyi román konyha egyik emblematikus étele a csorba, azaz a savanyított leves. Eredete a török hódoltság idejére vezethető vissza. A csorbadzsi eredetileg „levesadót”, házigazdát jelentett, illetve a török hadsereg „hadtápos” katonáját. Ez a gazdag, savanyított leves csak a román konyha sajátossága. Ha igazi román csorbát akarunk készíteni, akkor korpaciberére, azaz „bors”-ra lesz szükségünk. A cibere a kovászos uborkához hasonlatosan készül, ám uborka helyett búzakorpát forráznak le. A csorba változatainak száma végtelen, lehet húsos, halas, belsőséges, ünneptől, éléskamrától függően....

http://www.budapestwatersummit.hu/

HUSGOMBOC CSORBA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Krumplileves
Krumplileves

A szalonnát pörcre sütöttem majd mellette a kolbászt is, egy tálba kivettem és félreraktam, a zsírra dobtam a vöröshagymát, megdinszteltem, ment rá a krumpli, a fűszerek, felöntött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves - Soupe á l'oignon gratiné
Francia hagymaleves - Soupe á l'oignon gratiné

Egy öntöttvas lábasban enyhe tűzön megolvasztom a vajat az olívaolajjal és hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröshagymát és lefedve 15 percet párolom. Néha megkeverem. Leveszem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsó Leves
Borsó Leves

A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

Kevés olajon pároljuk elő a zöldségeket, majd öntsük fel bő 1 liter vízzel. Forraljuk fel, adjuk hozzá a két zöldségleves-kockát, majd főzzük majdnem készre. Tejfölös habarással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk