0, 4 kg liszt
25 dkg cukor
2 tojás
1 boros pohar olaj
3 dl tej
1, 5 dkg sutopor (1 tasak es , egynek a fele)
Máz :
40 dkg margarin
6 evőkanál tej
30 dkg porcukor
2 evokanal kakao
kokuszreszelek
A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk
Hozzaadjuk az olajat,majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoporral elkevert lisztet es a tejet
A teszta lehetoleg ne legyen tul hig,inkabb surubb
Oljozott,lisztezett,elomelegitett sutoben,kozepes tuznel keszre sutjuk
Fogpiszkaloval ellenorizzuk a sutest
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a mazat :
A margarint,porcukrot,kakaot,tejet felmelegitjuk (nem fozzuk) annyira,hogy a margarin es a cukor elolvadjon
A felkockazott tesztat egy hosszu villaval egyenkent megmartjuk a kakaos masszaba es egy racsra tesszuk
Utana,egyenkent kokuszreszelekbe forgatjuk...
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tetejét megszórjuk gyümölccsel. Én meggyel szoktam csinálni, de bármilyen gyümölccsel lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160-165 fokon
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a kakaóport és a cukrot felfőzzük. A pudingokat kevés vízzel elkeverjük, majd együtt felfőzzük a cukros kakaós főzettel. Ízlés szerint tehetünk bele rumot. Darabolt piskó...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű