40 dkg liszt
30 dkg cukor
5 tojás
25 dkg vaj, vagy margarin
2 tasak vanilia por
4 evőkanál tej
1 sutopor
Tetejére :
dio
kristálycukor
Eloszor a tojasok feherjet kemeny habba verjuk
A vajat vagy margarint a cukorral,es a vanilias cukorral habosra kavarjuk
Utana egyenkent hozza adjuk a tojasok sargajat,minden tojas sarga hozzaadasa utan jo habosra keverjuk
Majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoprral elkevert lisztet es a tojasok felvert habjat...ha a masszat tul surunek talajuk akkor keves tejet adunk hozza (nalam kellett 4 evokanal tej )
Vajazott es lisztezett tepsibe simitjuk a tesztat,es megszorjuk durvara vagott dioval (nekem csak daralt diom volt,es azzal szortam meg) es,egy mareknyi kristalycukorral...
A kristalycukor el is maradhat...
Elomelegitett sutoben,kozepes langon sutjuk
Miutan kihult,pogacsa szaggatoval vagy egy poharral felholdakat vagunk belole...
A Kossuth-kiflinek több receptje és eredete ismeretes; az egyik közismert legenda szerint a Kossuth-kifli annak idején Pozsonyból indult hódító útjára, diós és mákos változata ma is pozsonyi kifliként szerepel a köztudatban. Az 1840-es években az országgyűlések alkalmával Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjében fedezte fel magának Kossuth Lajos ezt a süteményt, amit aztán - ahogy egyre népszerűbbek lettek mindketten - róla neveztek el...
A pudingporokat 0,5 l tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészítjük, és hozzákeverjük a gyümölcsöket. Egy tál alját kirakjuk a rumba áztatott keksszel, majd ráöntjük a csokis pudingot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1+2+3+4 alapanyagokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az 5+6+7 anyagokat. Forró sütőben sütjük. 8+9 gőz felett fényesre, sűrűre keverjük és a megsült tészta tetejére símítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A banánokat meghámozzuk, picit daraboljuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk őket. 3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a folyósakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, egy kis részét kakaó nélkül hagyjuk, ezt töltjük a darázs formába. A többit a kaptár részébe. A kaptár közepébe egy kisebb mélyedést ejtünk, amibe eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű