vinetta (padlizsán )
hagyma ( izles szerint)
so, bors
majonéz
A venettat megsutom ( en sutoben szoktam ), megtisztitom,es, vinettavagoval osszevagom.
A hagymat aprora vagom.
Elkeszitem a majonezet :
Egy tojas sargajat osszekeverek egy csapott evokanal mustarral, majd aprankent hozzakeverem az olajat.
Annyi majonezet keszitunk amennyi izlesunknek megfelel, ez fugg a vinetta mennyisegetol is.
Vegul osszekeverjuk az aprora vagott hagymat,sot,borsot, es majonezet, es hutobe tesszuk...
Fogtam 20 dkg hagymát (tisztítva), fele-fele arányban lilát és vöröset. Felkarikáztam. Két evőkanál olívaolajat elkezdek lábasban hevíteni, erre rádobtam 2-3 evőkanál cukrot és me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát kissé kikaparjuk, hogy tölthető legyen. A kivájt zöldséghúst felaprítjuk. A megpucolt vöröshagymát apróra kockázzuk, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa 40 dkg gouda sajt 1,5 dl olaj A salátához: 40 dkg cukkini 1 gerezd fokhagyma 8 ek olívaolaj 5 dkg mazsola 5 dkg durv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük (2 mm). Egy kerek sütőformát kikenünk a vaj, meg az olaj keverékével, beleállítjuk a krumpliszeleteket kicsit megdöntv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű