30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojas
1 dl olaj
2,5 dl tej
1 tasak sutopor
10 dkg mák
A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk
Utana az olajat is hozza kavarjuk
Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet
Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk
A massza felet a formaba tesszuk
A masik felebe bele szorjuk a makot...ha sűrű lenne, akkor egy keves tejet teszunk hozza
A makos masszat a feher masszara kanalazzuk
Kozepes langon sutjuk
Fogpiszkaloval ellenorizzuk a sutest
Meg melegen porcukorral megszorjuk....
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kinyújtjuk és a - kikent, vagy sütőpapírral bevont - tepsi hátulján 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa hozzávalókat összegyúrni, pihentetni, és 3 lapot gyúrni belőle, amit a tepsi hátoldalán megsütünk világosra. A lapokat ízlés szerinti krémmel megtöltjük, és egymásra helyezzük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összevegyítjük a száraz hozzávalókkal. A vajat belemorzsoljuk, majd a tojással egy gombóccá gyúrjuk Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk és hűtőben pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű