20 dkg liszt
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
2 ek. kakaó
15 dkg Rama
2 dl tej
1 cs. sütőpor
Hab :
15 dkg cukor
6 db tojásfehérje
Máz :
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál tej
10 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összekevertem majd sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe tettem és megsütöttem.
A tojásfehérjét gőz fölött pici sóval kezdtem el lassú fokozaton felverni, majd erősebb fokozatra kapcsolva tettem hozzá a cukrot.
A majdnem kész tésztára rásimítottam a tojáshabot és még néhány percre visszatettem a sütőbe.
Amikor a hab teteje kicsit megszáradt, kivettem a sütőből és hagytam teljesen kihűlni.
A csokimázhoz összeforraltam a hozzávalókat és amikor kicsit kihűlt a hab tetejére simítottam.
A tésztához a tojások fehérjét habosra verjük, lassan adagoljuk hozzá a citromos vizet, kanalanként a cukrot, majd kemény habot készítünk belőle. A tojások sárgáit egyenként elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gőzgombóc, vagyis germknödel a hütték császára, a síelők regeneráló kalóriabombája. Eredeti formájában kelt tészta, benne szilvalekvár, leöntve vaníliasodóval. A recept alapján m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 felé osztom, végül az egyiket nyersen lereszelem egy tepsibe. A túrót a cukrokkal és a tojássárgájával összekeverem. A tojásfehérjéket kemé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű