3-4 szál sárgarépa
2 liter sűrű paradicsomlé
só, fehérbors
1 leves kocka (elhagyhato)
kevés cukor (elhagyhato)
zeller zöldje
Rizsgombóc :
6 ek. rizs
1 nagy tojás, vagy 2 darab kis tojás
liszt amennyit felvesz
olaj
A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem.
Keves olajon megparolom.
Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes tuznel felig megfozom.
Kozben elkeszitem a rizsgombocot.
2 ek, olajon megforgattam a rizset, es felontottem annyi vizzel, hogy jol ellepje a rizst.
Amikor a viz elparolgott a riszrol, akkor levettem a tuzrol, es teljesen kihutottem.
Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.
En elozo este elkeszitettem a rizset, ez a legjobb megoldas.
A rizshez hozza kevertem a tojast, jol elkevertem, es annyi lisztet tettem hozza,hogy jol formazhato masszat kapjak.
Amikor a sárgarépa mar szinte puha, akkor felontom a paradicsomlével, ha kell, akkor meg utana fuszerezem...es, keves cukrot is teszek bele, (a cukor elhagyhato)
Amikor a leves forr, akkor vizes kezzel gombocokat formazok a rizses masszabol, es a levesbe teszem.
Nehany percig meg forralom,beleteszem a zeller zöldet, es utana elzarom a tuzet alatta.
Lefodom, es hagyom kb. 10-20 percig,hogy az izek osszeerjenek.
A burgonyát,hagymát megtisztítjuk,kockákra vágjuk.Egy liter vizet felforralunk a leveskockával,belefőzzük a burgonyát,hagymát.Fedő alatt 20 percig főzzük.Le szűrjük,a zöldségeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát olajon megpirítom, meghintem paprikával és felengedem vízzel. A felkockázott krumplit beleteszem és a sót. Puhára főzöm. Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű