0, 5 kg sertéscomb
1 fej hagyma
4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
fél fej zeller
2 cikk fokhagyma
15 dkg zöldborsó,
1 leves kocka
2 dl főző tejszín
1 kanál liszt
so, bors, majoranna
1 tojas az eresztekhez
A hust kockakra vagom...
A hagymat is kockazom es keves olajon uvegesre parolom,utana hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik...
Vizet ontok hozza es fuszerezem,soval,borsal,paprikaval...
Amig a hus puhul,addig kockakra vagom a zoldsegeket: sargarepet,feherrepat,zellert,krumplit...
Amikor a hus felig puha,hozza adom a zoldsegeket,a zoldborsot es a leves kockat...
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni...
Amikor a zoldseg is puhulni kezd,akkor adom hozza a felkockazott krumplit...
Amikor minden megpuhult,elkeszitem az ereszteket...
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre...
Hozza keverem a tejszint is...
Hozza adom a tojast es azzal is elkeverem...
Adok hozza a levesbol is keveset es azzal is elkeverem...
Hozza ontom lassan a mar kesz leveshez...
Ekkor bele szorom a majorannat is...
Egyet-kettot lobbantom,de lassu tuzon,hogy az eresztek ne menjen ossze...
Lefodom kb.15 percig,hogy az izek ossze erjenek. Talalaskor,csipos paprikat is tettem az asztalra es tejfolt...ki ahogy szereti...
Csirkehussal,pulykahussal,marha hussal is lehet kesziteni... Gombat is lehet fozni bele...
A felvágottak otthoni készítésének technológiája v. 1.0 A különféle iparilag előállított élelmiszerek apró-betűs feliratainak tanulmányozása nyomán az ember hamar eljut oda, ho...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyűettem 4 db félbe vágott körmöt, 1 hátsó csülköt, amit a hentes kicsontozott, egy marék sertés bőrt. Ezeket megtisztítottam, megmostam és 10 literes fazékba raktam, felöntöttem vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brassói aprópecsenye szerintem a világ egyik legjobb kajája, nehéz neki ellenállni. Mindenki másképp csinálja, én így szoktam: A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű