5 nagy rozsaszin krumpli
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 db paprika
so, bors, piros paprika
olaj
1 kanál liszt
25 dkg tejfol
1 tojás
zeller zöldje
1 leveskocka
krumplit kockakra vagom
A sargarepat es a paprikat felszeletelem
A hagymat aprora vagom
Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom
Hozzateszem a sargarepat,osszekeverem,es egyutt is parolom nehany percet
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Amikor felig megfott,hozza adom a krumplit es a paprikat
Fuszerezem : so,bors,leveskocka
Amikor puhara fott a krumpli is, akkor a lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel,hozza adom a tejfolt, a piros paprika fuszert,es ezzel is jol osszekeverem, majd a levesbol is teszek hozza, ezzel is osszekavarom
A levest lehuzom a tuzrol, es lassan hozzaontom a tejfolos kevereket, kozben allandoan kevergetem
Beleteszem az osszevagdalt zellert is
Visszateszem a tuzre (lassu tuzre) es nehany percig hagyom,majd ,elzarom a tuzet
Ekkor felverem a tojast es lassan a levesbe csorgatom, utana lefodom, es hagyom kb. 20 percet...
Az alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: KönnyűA hust felteszem foni, amikor felfott,akkor a vizet leontom rola, es ujra vizet ontok ,majd vissza teszem foni Amikor megfott,kiveszem a hust es felreteszem A krumplit kockakra v...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA karfiolt szedd rózsáira, a répát és a zellert pucold meg, vágd kis darabokra, majd mosd meg a zöldségeket. Tedd egy lábosba, öntsd fel egy-másfél liter vízzel, és kis lángon főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű