30 dkg liszt
3 tojás
pici só
2 ek. cukor
3 dl tej
2 dl ásványvíz
4 alma
1/2 tasak sütőpor
fahéj , cukor izlés szerint
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Majd jöhet bele a tojás, és fokozatosan a tej, hogy simára tudjuk keverni a tésztát.
Végül a sűrűségétől függően az ásványvíz.
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk almaszeletekkel, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!).
Szeleteljük, és melegen tálaljuk.
Megszórhatjuk porcukorral, lecsorgathatjuk csokival vagy lekvárral.
. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk. A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a vajat összedolgozzuk a cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Place all the dry ingredients in a bowl and mix well. Core, peel and cut the apples into small squares. Combine the milk and apple pieces with the dry ingredients. Whisk the egg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű