1/2 kg fagyasztott zöldborsó
2 ek. liszt
2-3 dl tej (1, 5%-os)
so, feher bors
cukor (izles szerint)
6 dkg vaj vagy margarin
A zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi.
Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad.
A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük, es hozzaadjuk a bosohoz.
Beizesitjük, so, bors,cukor, izles szerint.
Pár percig hagyjiuk összefőni.
En, most ,tükörtojással tálaltam.
A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és átkeverjük. Ne várjuk meg, míg a liszt elkezd pirulni, hanem tűzről lehúzva rakjuk bele a péppé zúzott fokhagymát és a parajpürét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott zöldborsót annyi vízbe rakom, hogy éppen ellepje. Addig főzöm, amíg megpuhul a borsó. Közben a lisztet kis vízzel csomómentesre keverem, hozzáadom a tejfölt, a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű