menu

Családireceptkönyv.hu

ZÖLDBORSÓFÖZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg fagyasztott zöldborsó
2 ek. liszt
2-3 dl tej (1, 5%-os)
so, feher bors
cukor (izles szerint)
6 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:


A zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi.
Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad.
A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük, es hozzaadjuk a bosohoz.
Beizesitjük, so, bors,cukor, izles szerint.
Pár percig hagyjiuk összefőni.
En, most ,tükörtojással tálaltam.

ZÖLDBORSÓFÖZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék (paleo)
Tökfőzelék (paleo)

A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Parajfőzelék
Parajfőzelék

Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és átkeverjük. Ne várjuk meg, míg a liszt elkezd pirulni, hanem tűzről lehúzva rakjuk bele a péppé zúzott fokhagymát és a parajpürét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsófőzelék pürésítve
Borsófőzelék pürésítve

A fagyasztott zöldborsót annyi vízbe rakom, hogy éppen ellepje. Addig főzöm, amíg megpuhul a borsó. Közben a lisztet kis vízzel csomómentesre keverem, hozzáadom a tejfölt, a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Krumplifőzelék tejfölös habarással
Krumplifőzelék tejfölös habarással

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk