2 nagy fej hagyma
• 50 dkg darált sertés vagy marhahús
• 2 tojás
• fél csokor petrezselyemzöld, finomra vágva,
negyed csésze gomba, apróra vágva (elhagyható)
• 3 dundi gerezd fokhagyma
• só
• bors
• 2 db szikkadt zsemle
ha még tovább akarod fűszerezni:
1 teáskanál szója szósz
1 evőkanál fűszeres ketchup
A burkolásához:
* Bacon szalonna csíkok
Tisztítsd meg a hagymát. Ezután vágd le a felső és alsó részét és óvatosan szedd le a külső hagymaréteget és tedd félre.
A hagyma belsejét vágd össze, ahogy a fasírozotthoz is szoktad.
Vágd össze a hagymák belsejét és a fokhagymát, ha teszel bele, a gombát, vágd finomra a petrezselymet.
Egy tálban keverd össze a tojással és az előzőleg beáztatott zsemlével, sózd, borsozd, fűszerezd, majd formázz golyókat belőle és tedd két hagymarész közé, és nyomkodd össze.
Tekerd be a hagymagombócokat bacon szalonnával, majd tűzd meg, hogy le ne tekeredjen róla.
Ha sütőben sütöd 220 fokra melegítsd elő a sütőt és süsd kb. 35-40 percig.
Ha grillezni szeretnéd, csomagold a gombócokat alufóliába és mehet is a grillre, vagy a parázs közé. Kb. 30-40 perc múlva már kész is a különlegesen finom grill étel.
A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt kiverjük a sóval borssal fűszerezzük. Kevés olajon serpenyőben hirtelen megsütjük a húsokat és félre tesszük. A makarónit sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A visszamarad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonya Először a burgonyát készítsük el, és amíg sül, elkészíthetjük a fasírtot. Tehát meghámozzuk a burgonyát, hosszában félbevágjuk, és sűrűn bevagdossuk 2/3 részükig, hogy az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű