savanyú káposzta
olaj
vöröshagyma
krumpli
tojás
só
liszt
sertéshús
2 fej vöröshagyma
olaj
törött paprika
só
bors
babérlevél
köménymag
A szálas hordós káposztát, konyhai ollóval kisebb szálakra vágom. Zsiradékon apró kockákra darabolt hagymát dinsztelek és ebbe átforgatom a káposztát. Így egy kicsit puhul, de mégis ropogós marad.
A krumplit, meghámozom, és lereszelem (darálni is lehet).
Adok hozzá a tojást, sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszának a nokedli tésztánál kicsit keményebbnek kell lennie.
Egy megfelelő méretű edényben vizet forralok pici sóval. A forrásban lévő vízbe szaggatom (egy nokedli szaggató segítségével) a galuskatésztát.
A vizet rögtön megkeverem, hogy a galuskák ne tapadjanak le az edény aljára.
Amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzöm, majd kiszedem, de nem öblítem le vízzel.
Összekeverem a káposztával, és kicsit meghintem borssal.
A húst tetszőleges darabokra aprítom.
Két nagy fej vöröshagymát, apró kockákra vágok, és zsiradékon üvegesre párolom. A tűzről levéve fűszerezem, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, 2 db babérlevéllel, köménymaggal. Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el és visszateszem a tűzre. Lefedem és a hús puhulásáig párolom, csak akkor kell alá kevéske víz, ha letapadna. Természetesen közben néhányszor át kell forgatni. Sűrű szaftos pörköltet készítek.
Amikor mindkét alkotó rész elkészül, tálalom.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A húst vékony, hosszúkás csíkokra összevágjuk, megmossuk. 2. A szalonnát hasonlóan daraboljuk, majd saját zsírjában kiolvasztjuk. 3. Rátesszük a finomra vágott vöröshagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap este beáztatom. Másnap a babot babérlevéllel puhára főzöm. A vöröshagymát apró kockára vágva zsíron dinszteljük meg hozzaadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagym...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA megtisztított húst daraboljuk 2 cm-es kockákra. A hagymát vágjuk apróra, egy csipet sóval fonnyasszuk meg a zsírban, majd a tűzről levéve szórjuk meg pirospaprikával - vigyázva,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű