menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


savanyú káposzta
olaj
vöröshagyma

krumpli
tojás

liszt

sertéshús
2 fej vöröshagyma
olaj
törött paprika

bors
babérlevél
köménymag


Elkészítés:


A szálas hordós káposztát, konyhai ollóval kisebb szálakra vágom. Zsiradékon apró kockákra darabolt hagymát dinsztelek és ebbe átforgatom a káposztát. Így egy kicsit puhul, de mégis ropogós marad.

A krumplit, meghámozom, és lereszelem (darálni is lehet).
Adok hozzá a tojást, sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszának a nokedli tésztánál kicsit keményebbnek kell lennie.

Egy megfelelő méretű edényben vizet forralok pici sóval. A forrásban lévő vízbe szaggatom (egy nokedli szaggató segítségével) a galuskatésztát.
A vizet rögtön megkeverem, hogy a galuskák ne tapadjanak le az edény aljára.
Amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, még pár percig főzöm, majd kiszedem, de nem öblítem le vízzel.
Összekeverem a káposztával, és kicsit meghintem borssal.

A húst tetszőleges darabokra aprítom.
Két nagy fej vöröshagymát, apró kockákra vágok, és zsiradékon üvegesre párolom. A tűzről levéve fűszerezem, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, 2 db babérlevéllel, köménymaggal. Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el és visszateszem a tűzre. Lefedem és a hús puhulásáig párolom, csak akkor kell alá kevéske víz, ha letapadna. Természetesen közben néhányszor át kell forgatni. Sűrű szaftos pörköltet készítek.
Amikor mindkét alkotó rész elkészül, tálalom.

Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lecsós sertésszelet
Lecsós sertésszelet

A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Borsos tokány - OK
Comb - Borsos tokány - OK

1. A húst vékony, hosszúkás csíkokra összevágjuk, megmossuk. 2. A szalonnát hasonlóan daraboljuk, majd saját zsírjában kiolvasztjuk. 3. Rátesszük a finomra vágott vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis bab
Chilis bab

A babot előző nap este beáztatom. Másnap a babot babérlevéllel puhára főzöm. A vöröshagymát apró kockára vágva zsíron dinszteljük meg hozzaadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagym...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Sertés pörkölt
Sertés pörkölt

A megtisztított húst daraboljuk 2 cm-es kockákra. A hagymát vágjuk apróra, egy csipet sóval fonnyasszuk meg a zsírban, majd a tűzről levéve szórjuk meg pirospaprikával - vigyázva,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk