50 dkg darált sertéshús
» 1 zsemle
» 2 tojás
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 1 nagy fej vöröshagyma
» 25 dkg savanyúkáposzta
» olivaolaj
» meleg víz vagy langyos tej
A felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró oliva olajon üvegesre dinszteljük, majd megsózzuk. Felvágjuk a zsemlét és meleg vízbe vagy langyos tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és hozzákeverjük a nyers darált húshoz. A masszához hozzátörünk két tojást, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát és a felaprított savanyú káposztát, majd a masszát egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük. 45-50 perc alatt sül meg a 200 fokra előmelegített sütőbe.
1. A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük (de ne túl vékonyra!), megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat zsíron világosra sütjük, lábasba rakjuk, a visszamaradt zsírban megpi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, és kissé kiverjük, megsózzuk. 2. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymage...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű