4 szelet sertéskaraj
15 dkg Fettucini tészta
1 dl tejszín
4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
1 evőkanál reszelt Karaván sajt
1 dónyi vaj
só, bors
1 ek.olaj
friss metélőhagyma
petrezselyemzöld
A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Ameddig a hús készül egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.
1.A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. 2.A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. 3.A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsem...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA fasírthoz a hagymát, apró kockára vágva olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, zöldség zöldet, és hagyjuk kihűlni kicsit. A zsemlét beáztatjuk, maj...
Elkészítési idő: kb1,5 óra Nehézség: KönnyűElőkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Elkészítés: A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából, kevés vízzel, sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük....
Elkészítési idő: 15+30 perc süté Nehézség: Közepes