menu

Családireceptkönyv.hu

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamellizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Nutellás keksz
Nutellás keksz

Tojást-Nutellát összekeverni, hozzá a lisztet. Előmelegített sütő - sütőpapírra golyócskák - villával lenyomkodni (kicsit majd szétterül). Kb. 7 percig sütni.

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
szilvalekváros süti.
szilvalekváros süti.

Az első öt hozzávalót habosra keverjük, apródonként hozzáadjuk a tejet. /állandóan keverve öntögetjük hozzá/ Hozzászitáljuk a lisztet, őrölt fahéjjal, és piskótaszerűen folyósra ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Grízes mézes
Grízes mézes

A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás csiga
Paprikás csiga

Összegyúrjuk a tészta összetevőit, majd 6-8 mm vastagságúra nyújtjuk. A tészta nyújtásával egy időben, egy edényben a tűzhelyre tesszük a zsírt olvasztásra, amikor megolvadt, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk