30 dkg ét csoki
20 dkg vaj
4 ek. tej
18 dkg cukor
5 tojás
4 ek. liszt
A csokikrémhez:
2 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
2 tojás sárgája
A csokihabhoz:
2 dl tejszín
10 dkg fehér csoki
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel a tejjel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá egyenként az öt tojás sárgáját, és legvégül adjuk hozzá a négy evőkanál lisztet (volt, hogy a lisztet kihagytam már véletlenül, így is teljesen vállalható, de azért az egy kicsit más süti lesz). A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és a végén keverjük a masszához. A masszát sütőporral kibélelt tepsiben nagyjából 30-35 percig sütjük.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, ha már meleg, de még nem forró hozzákeverjük a tojások sárgáját, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Figyelem! Nem szabad hagyni, hogy felforrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, a tejszínből habot verünk, majd hozzákeverjük az olvasztott csokit.
A sütit a szokásos módszer szerint rétegezzük.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a xilittel, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és tovább keverjük a robotgéppel. A mákot és a tejet 2-3 részletben hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozzuk a tojásokat a cukorral és a narancshéjával nagyon habosra. Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet és egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg, felkockázott vajat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lisztet és dörzsöljük el a kezünkkel a vajat a lisztben. 2. A tojást tegyük egy pohárba, öntsük hozzá a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egész tojásokat a cukorral és a margarinnal kikeverjük.Utána a többi hozzávalót belekeverjük. Kivajazott, lisztezett sütőben tűpróbáig sütjük. Tetejére porcukrot szórunk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű