Az alsó réteghez:
15 dkg kakaós keksz
15 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál barna cukor
0,5 dl tej
2 teáskanálnyi vaj
10 dkg dió
10 dkg mandula
Hozzávalók a krémhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egészet ráöntjük a kekszre és összedolgozzuk vele. A masszát beleöntjük egy sütőformába és jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A diót és a mandulát összetörjük, a felét rászórjuk a kekszre, közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor kezd besűrűsödni a krém kihűtjük és a sütőformába öntjük. A maradék diót és mandulát is rászórjuk a tetejére és egy órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.
A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát. Alaposan elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a tejfölös-c...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük külön a száraz és nedves hozzávalókat. A szárazanyagokhoz öntjük a folyékony hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20×32 cm) öntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű