menu

Családireceptkönyv.hu

Epres mascarponés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 cm-es formához:
10 dk kakaós ízű keksz
4 db babapiskóta
5 dk margarin

Krém:
10 dk mascarpone
2 dl tejföl
20 dk porcukor
1 tk vanília aroma
reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
1 db tojás

Epres öntet:
50 dk eper
1/2 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
porcukor
1 ek keményítő

Elkészítés:


Tészta:
A kekszet és a babapiskótát összemorzsolni, majd a felolvasztott margarinnal elkeverni.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral és belelapogatni a kekszes masszát.
Krém:
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverni. Ezután hozzákeverni a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra önteni, tetejét elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, kilehet venni a sütőből.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A formában hagyni teljesen kihűlni!!!!!
Epres öntet:
Az epret botmixerrel pépesíteni, majd hozzákeverni a citromlevet, vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltenni a tűzre és állandó keverés mellett, párpercig főzni.
A keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez önteni és besűríteni vele.(egy kicsit folyósabb állagot kapjunk)

A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazni az öntetből, majd eperszeletekkel díszíteni. A maradék öntetet tálaláskor külön kínálni.

Epres mascarponés torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés Pite
Bögrés Pite

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, fejtett meggyet szórunk jócskán a tetejére és megsütjük. Lehet más gyümölccsel is, de akkor kevesebb cukor kell, mert ez édes tészta, és a sav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
palacsinta, zabpelyhes
palacsinta, zabpelyhes

Keverés után hagyjuk negyed órát állni, aztán keverjük át.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Karamellás sütemény
Karamellás sütemény

Hideg tejben feloldjuk a pudingot, cukorral megfőzzük. Meleg pudingba belekeverjük a nutellát, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt pudinghoz 16 dkg vajat keverjük a kakaós piskóta. A me...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Forró almás és meggyes táska - melegszendvics sütőbe
Forró almás és meggyes táska - melegszendvics sütőbe

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük. A meggyet kimagoz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk