menu

Családireceptkönyv.hu

Habcsókos karácsonyi falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt narancshéj
baracklekvár (a ragasztáshoz)

A habcsókhoz:

3 tojásfehérje
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet a vajjal összekavarjuk, majd a cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk. A tésztát kidolgozzuk és lisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a habot beletöltjük habzsákba és a tetejére nyomjuk. 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percen át pihentetjük bent a süteményeket, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. A baracklekvárral összeragasztjuk a süteményeket és tálalhatjuk is.

Habcsókos karácsonyi falatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Háztartási keksz
Háztartási keksz

A hozzávalókat összegyúrjuk, rizslisztes szilikonlapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatunk, villával megpöttyözzük és sütőpapíron 10 percet sütjük 180 fokon. Kiváló alapja a kókuszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Linzer (mama féle)
Linzer (mama féle)

A hozzávalókat összegyúrom, majd szaggatóval kiszaggatom és megsütöm. Végül pedig lekvárral megkenem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs

1. A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni. 2. A feleng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Mennyei almás-karamellás fordított süti
Mennyei almás-karamellás fordított süti

Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk