5 db alma, lédús
0,5 db citrom leve
20 dkg liszt
15 dkg búzadara
12,5 dkgg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
0,5 tk fahéj
12 dkg vaj
A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük!
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy tortaformában rétegezzük a száraz keveréket az almával, alul és felül a száraz keverék legyen.
A vajat olvasszuk fel, szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel a süteményt és öntsük rá a vajat.
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 50-55 percig.
Hagyjuk a teljes lehűlés után még néhány órát pihenni mielőtt felvágjuk.
összegyúrni és kókuszba forgatni majd hűtő
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot megfőzzük a tejjel, tetszés szerint ízesítjük cukorral, hagyjuk kihűlni. A leveles tésztát nagyobb kockákra vágjuk, ahogy az alábbi képeken látni, egy vágást ejtünk rajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz