50 dkg cukor
4 db tojás
44 dkg finomliszt (finom)
2 dl napraforgó olaj
4 dl tej
1 csomag sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük. Ez géppel is eltart 15 percig, hogy jó legyen.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával. Lassan hozzákeverjük a tojásos masszához a tejjel, olajjal együtt.
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy jó magasan (kb. 10 cm) túllógjon a formán. A forma alját ezután kikenjük olajjal, és beleöntjük a masszát. Forró sütőben lassú tűznél megsütjük (tűpróba!).
Én a tortaformát kibélelem jó magasan papírral ... és így elfér benne!
A tojásokat, vajat, porcukrot, kakaóport lábosba tesszük és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A kekszre öntjük, rummal ízesítjük, golyókat formálunk belőle és hűvös száraz hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzáraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a tojást, majd miután jól elkeveredett pihentetjük kicsit, hogy a zab megszívja magát és kicsit sűrűbb állagot kapjunk Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze egy tálban a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a mákot. Egy másik edényben keverd ki a cukrot a tojással. A száraz anyagokat óvatosan dolgoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, kakaót, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott csokit, és összegyúrjuk. Dión...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű