menu

Családireceptkönyv.hu

Túrópuffancs szederszósszal


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A puffancshoz

25 dkg tehéntúró
20 dkg rétesliszt
2 db tojás
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg tejföl
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só

A szószhoz

90 dkg szeder
15 dkg cukor
1 lime-ból nyert limelé
1 csipet só

Elkészítés:


1.A puffancshoz valókat egyneművé keverjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A szószhoz valókat a víz kivételével egy lábasban összekeverjük. Mikor levet engedett (ez 5-10 perc), akkor feltesszük főzni. Kb. 40 percig főzzük. Majd langyosra hűtjük, amíg a pufikat elkészítjük.

3. A puffancshoz a masszát a hűtőből kivesszük, és olajat forrósítunk. 2 kanál segítségével kis halmokat képezünk belőle, és az olajban pár perc alatt megsütjük.

4. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

5. Tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti recept szerint 1/2 kg fagyasztott szeder kell hozzá, amit felengedés nélkül kezdünk el főzni a többi hozzávalóval.

Legközelebb, lehet kipróbálom búzadarával a rétesliszt helyett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szultán szelet
Szultán szelet

A tojást a kókuszolajjal összeturmixoljuk. A többi hozzávalót hozzárakva sima, egynemű masszává dolgozzuk továbbra is a turmixgépet használva. A tésztát sütőpapírral bélelt 25 x...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: domika1
Kokúsz golyó
Kokúsz golyó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSERESZNYÉS TEJFÖLÖS PISKÓTA *
CSERESZNYÉS TEJFÖLÖS PISKÓTA *

A tésztához a tojásokat kikeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simí...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Csokoládés vaníliakocka
Csokoládés vaníliakocka

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk