Hozzávalók a tésztához:
15 evőkanál kristálycukor, 3 tojás, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 15 evőkanál liszt, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, pici só
5 evőkanál darált mák, 3 evőkanál kakaó, 5 evőkanál darált dió
Hozzávalók a krémhez:
1 l tej, 8 evőkanál búzadara, 20 dkg margarin, 21 dkg porcukor, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 1 evőkanál rum aroma, pici só
A lapokhoz a cukrot a tojással habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. 3 felé osztottam; az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót kevertem bele, kicsit folyósabb, nagyjából piskóta állagú tészta lett.
Egy közepes tepsiben sütőpapíron külön-külön megsütöttem mind a 3 lapot; 12-15 perc kellett 180 fokos sütőben.
A krémhez a tejet felforraltam a sóval, állandó keverés közben beleöntöttem a grízt, egészen keményre főztem, majd teljesen kihűtöttem. A margarint a cukorral habosra kevertem, és hozzáadtam a tejbegrízhez. A krémmel megtöltöttem a lapokat, tetejére is hagytam belőle egy vékonyabb rétegre valót.
Étcsokit reszeltem, és azzal szórtam meg a tetejét.
morzsás aljat megsütjük egy kicsit. Ganage-t egyben összemelegítjük. Alapot megszórjuk sűrűn reszelt marcipánnal, ráöntjük a ganage-t és megy a hűtőbe. krémsajtot a cukrokkal 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1,A két tojást a cukorral és a szódabikarbónával nagyon habosra keverjük,majd beleöntjük a langyos mézet .a fűszereket és a lisztet. Jól kidolgozzuk és zsírral kikent kis tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a pudingot megfőzzük úgy ,h.2 teáskanálnyit kiveszünk belőle amit a mázhoz adunk -a krémet sürüre főzzük -kihütjük -a margarint +cukrot habosra keverjük -a kihült pudingh...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Közepes