25 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
1 teáskanál só
reszelt sajt
lenmag
A lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az egészet. Kicsit kemény de úgy a jó. Amikor már sima a felülete, két cipót csinálsz belőle, és letakarod azzal a tállal amibe összeállítottad a tésztát. Kb. 15-20 perc múlva sodrófával 2 mm vastagságúra kinyújtod. Feltekered a sodrófára, ráteszed a sütőlemezre, a széleit ami kilóg levágod. Tojásfehérjével átkened, rászórod előbb a lenmagot, a ha picit kevesebb sót használsz akkor még darabos sót is szórjál a reszelt sajt alá. Derelyevágóval a sütőlemezen 2x15 cm-es darabokra vágod fel.
Középső sínen 175 fokon alsó-felső - légkeverés sütési módban kb.12-15 percig süsd.
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a tejben egy kis kanál cukorral, majd alaposan összegyúrom a liszttel, zsiradékkal, egy csipet sóval és a reszelt sajttal. A tojást feltöröm, a sárgáját a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleszórjuk az instant élesztőt, majd felfuttatjuk. A puha vajhoz hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót, és a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű