45 dkg liszt,
18 dkg vaj,
15 dkg p.cukor,
3 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
1 sütőpor,
1 citrom (leve az almába, reszelt héja a tésztába)
fahéj
savanykás alma ízlés szerint. Kb 1-1,5 kg
(gáztepsi méret 36x31)
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát, de mégis szaftos marad.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)
Felkarikázom a kifliket egy tálba teszem.Beáztatom a tejbe.A tojásokat ketté választom.A sárgáját elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.Ezt ráöntöm a kiflikre.Összekeverem.Az...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrok. Négy egyforma darabra elosztom. A sütőlapot margarinnal kikentem és liszttel meghintem. A lapokat egyenként kinyújtom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat (vagy zsírt) habosra keverjük a kristálycukorral és az egész tojással. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a felvert vajhoz. Az össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSütünk egy piskóta tekercset és külön egy piskóta lapot. A tekercset megtöltjük lekvárral és vékony szeletekre vágjuk. Torta formába belerakjuk óvatosa, egymás mellé egy kört alkot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz