•1/2 sütőpor
•4 db tojás
•csipet só
•1/4 Ráma
•12 dkg p.cukor
•4 db vaníliáscukor
•2 db Citrom reszelt héja
•1 1/2 liter tej
•1 bögre rizs
•3 db savanykás alma
•1 marék mazsola
A tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük hozzá. Sűrün kevergessük és szépen lassan megfő. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük.
Közben a rámát a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük és a végén a tojások sárgáját, valamint a citrom héját is hozzá adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük. Az almákat meghámozzuk és 1x1-cm-s kockára vágjuk. Meglocsoljuk citromlével hogy ne barnuljon be.
A kihűlt rizshez adjuk a vajas krémet, jól elkeverjük és tojáshabbal lazítjuk. Az almát és a mazsolát is belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb 33x20 cm. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük az édesítőszerrel és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk, amíg egynemű nem lesz. Robotgéppel belekeverjük a szénhidrátc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és összegyúrjuk a masszát. 2. Egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű