menu

Családireceptkönyv.hu

Dupla mm


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
•5 db tojás
•200 g cukor
•50 g mák
•140 g liszt
•2 tk olaj
•2 tk sütőpor
•2 ek meleg víz

Krém
•5 db tojássárgája
•0,5 l tej
•100 g cukor
•2 cs vaníliás cukor
•70 g liszt
•250 g vaj, szobahőmérsékletű

Meggy zselé
•700 g-os meggybefőtt konzerv
•3 cs Dr.Oetker étkezési zselatin(10 g-os)*
•1,5 dl víz (langyos)

Elkészítés:


A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá.
A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Forgassuk össze a fehérje habbal, majd óvatosan a mákkal (én megdaráltam).
Terítsük el zsírpapírral bélelt 24x35 cm-es tepsiben. Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk félbe.

A krémhez kb. 150 ml tejben keverjük el a sárgájákat és a lisztet. A maradék tejet melegítsük fel a cukrokkal, öntsük hozzá a sárgájás keveréket is, sűrítsük be. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, keverjük hozzá a puha vajat.

A meggyről öntsük le a levét (a meggyet tegyük félre), adjuk hozzá a vizet. Ezt a fajta zselatint forralni kell, így először keverjük össze kb. 200 ml lével, forraljuk fel, öntsük hozzá a maradék levet. Keverjük bele a meggyet. Tegyük a hűtőszekrénybe, kb 20-30 perc alatt besűrűsödik, de ez idő alatt többször keverjük át.

Az alsó tésztalapra kenjük rá a vanília krémet, erre terítsük rá a meggyzselét. (Érdemes figyelni, hogy a zselé állagára, ha túl híg szétfolyik, ha túl kemény nem lehet elteríteni!)
Fedjük be a felső tésztalappal.

A tetejét vonjuk be vízgőzön olvasztott csokoládéval, vagy, mint én ezzel a mázzal:
5 ek kakaót keverjünk el 7-8 ek porcukorral, a közepére öntsünk 1 ek olajat és tegyünk hozzá 1 tk vajat.
Forraljunk fel kb. 200 ml vizet és kanalanként adjuk hozzá. Nem kell mind, csak annyi, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.

* Az eredeti recept meggyes kocsonyával dolgozik, ennek hiányában én zselatinporral készítettem.

u.i.: Amint lehetőségem lesz rá, kipróbálom friss málnával, eperrel, ribizlivel …

Dupla mm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gluténmentes Diós Süti
Gluténmentes Diós Süti

A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Nanuk szelet
Nanuk szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajkrémek
Vajkrémek

Fél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai krémes (csokis)
Amerikai krémes (csokis)

Krém: * 130 g cukor * 80 g csokoládépuding por * 6 dl tej * 7 tojásfehérje * pici só Megfőzöm a pudingot, és a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe kev...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk