•5 db babérlevél
•6 db tojás
•1-2 evőkanál só
•3-4 dl 10%-os ecet
•kb 3 liter víz
•4 db nagy fej vöröshagyma
•2 db 1,5kg-os ponty, vagy busa
•15 szem egészbors
•20 dkg liszt a panírhoz
•kb 30dkg zsemlemorzsa
•a léhez
•kb 20 dkg cukor (ízlés szerint)
A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal gyengíti az ecetes lé erősségét, tehát egy kicsit erősebb levet készítsünk. Az ecetes vizet feltesszük forrni, beleszórjuk a fűszereket, és 15-20percig főzzük. Közben a halakat bepanírozzuk, (liszt-tojás-morzsa) és bő olajban kisütjük. A hagymákat félkarikára vágjuk. A kisült halat egy nagy edénybe tesszük, szórunk rá hagymát, és így rétegezzük amíg elnem fogy. Végül ráöntjük a forró levet. Lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk, és kb a 3.-4. napon fogyasztható, addigra eltűnnek az apró szálkák.
Mire észbekaptam hogy a patkót lefotózzam, relytélyes módon mind eltűntek.
Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ. A füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, ráöntjük a lecsót, beletesszük a gulyáskrémet, a pirosaranyat, a pirospaprikát és felengedjük 5-6 liter vízzel. Beletesszük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA marinádot felforralni. Leforrázni vele a hagymakarikákat. Tálban rétegezni a hagymát, halat és a levet hidegen ráönteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű