250 g túró
200 g mascarpone
125 g tejföl
1 citrom
1 vaníliarúd
3 evőkanál porcukor
1 kg eper
1 dl cukorszirup
A túrót a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.
Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, zárd le az öntettel, majd tedd hűtőbe. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.
A tojásokat szétválsztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a ciromlével, ezután lassan, kanalanként belekeverjük a zablisztet, amihez előzőleg hozzá keverjük a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkán kétfelé választjuk, és két egyforma lapot sodrunk belőle. Tepsi aljában egyenként 10 perc alatt kisütjük. A tepsit nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját és a zsirt kikavarni. hozzáadni a tejfölt és aval is kavarni habosra. bele teszük a lisztet pici sót és az ecetet jól össze gyurni és 3 részre ossztani. Egyenké...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesElkészítés A lisztet keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcuk...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepes