18cm-s tortaformához.
3 db tojás,
3 ek kr, cukor,
3 ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna,
Krém:
0,5kg magozott meggy,
3 dl meggylé
1 cs. vaníliapuding,
4-5 ek. kr.cukor / ízlés szerint, ki milyen édesen szereti, lehet több cukor is/
kevés őrölt fahéj,
4dl habtejszín,
4 ek. cukor a tejszínbe, / Hulalába nem kell, vagy csak nagyon kevés/
1cs. habfixáló.
Díszítés:
3,5dl habtejszín
2cs. habfixáló
3-5 ek. cukor
Kakaóspiskótát sütünk 18cm-s formába.
Krém:
A meggylébe megfőzzük a vaníliapudingot, ízesítjük cukorral és fahéjjal Hűtjük.
A meggyet darabosra turmixoljuk, és a pudingba keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A tejszínhabot és a meggyes tölteléket külön-külön habzsákba tesszük. A tortalapot visszatesszük a formába, majd felválltva /tejszín-meggy-tejszín-meggy/,körkörösen töltsük meg a lapokat. Ezután vegyük ki a formából.
A bevonáshoz verjük fel a tejszínt a fixálóval és vonjuk be vele a tortát.
Díszítsük. Hűtőben hagyjuk legalább fél napot, de legjobb ha egy éjszakát áll.
A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk majd a gőzről levéve folyamatos keveréssel langyosra hűtjük. A szobahőmérséklettű vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összed...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 tortalaphoz: 6 tojás 12 dkg porcukor 10 dkg liszt 9 dkg darált dió 6 g sütöpor Tojások sárgaját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütöport ,,é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összegyúrt tésztát legalább egy órára hűtőbe teszem, Majd kerekre nyújtva, alacsonyabb formában peremezve (a forma oldalán is legyen tészta) teszem. Baracklekvárral kikenem, tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű