hozzávalók / 12 adag
2 dl olívaolaj (szükség szerint)
majoranna ízlés szerint (szárított )
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 ek négyszínű bors
chili ízlés szerint (elhagyható
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal.
2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő.
100 g cukrot, 30 g kakaót, negyed csomag vaníliás cukrot, 75 g vajat, 65 g tejszínt és egy rúd puhított csokoládét állandóan kavargatva felfőzünk, majd kihűtünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojásba, ismét lisztbe és tojásba mártjuk és bő, forró olajban kisütjük, vigyázva hogy a bundája a fordításnál ne sérüljön meg. 2. Bármilye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézStiftes dezodor, 300-400 forint/adag Íme tehát a csodarecept körülbelül két adag dezodor elkészítéséhez (persze ez attól is függ, hogy mekkora dobozban akarja tárolni): Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVízből, cukorból, ecetből levet készítek, mint az uborkasalátának. Ha a cukor nem olvad, fel, egy kicsit megmelegítem. Adok hozzá egy csipet sót, és egy nagyon pici (kb. fél késheg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz