6 db tojás,
6 ek. kristálycukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
7 ek. liszt
A krémhez:
3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
1 ek. rum,
1 csm gesztenyemassza
baracklekvár
Habbevonat:
4 dl tejszín, vagy hulala
2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
Csoki:
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
2 ek. tej,
1 ek. csokipuding
6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent tepszibe öntjük, és 180 fokon sütjük.
A 3 ek cukrot habosra keverjük a 10 dkg Rámával, majd hozzákeverjük a gesztenyét a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt jó habosra kikeverjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Csokimáz:
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet. Sűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!
A kihűlt piskótát kéfelé vágjuk, mindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk.
Szakács: detty
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe tegye a tejet, a vizet, a sót és a vajat. Pároljuk, amíg a vaj meg nem olvad. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan keverjük szilikon spatulával, amíg a kér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összegyúrok.Akkor jó,ha elválik az edény falától és a kezemtől is.Két részre osztom.A nagyobbik részt kinyújtom és belesimítom a tepsibe. Villával megszúrom több helyen és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vizet beletesszük egy edénybe és a zsiradékot,majd hagyjuk,hogy az benne teljesen feloldódjon.Hozzákerülnek a száraz összetevők is és addig kavargatjuk,mig egy kicsit le nem piru...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes