2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukor felével tejben sűrűre főzzük. Amíg hül, a cukor másik felével a margarint kihabosírjuk. A langyosra hűlt pudingot a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Elkészítés: 3 tojássárgáját ,9 dkg cukorral,2 kanál vízzel habosra keverünk, belekeverjük a sütőporos lisztet és a 3 tojás felvert habját.Tortaformába simítjuk és megsütjük.3 lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjét a másik hat kanál ví...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverjük. A tésztát szétoszlatjuk muffinformákba, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. A teteje világos maradjon, különben keménnyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém 3 dl tejben megfőzünk 1 vanília pudingot 3 evőkanál cukorral ,majd ki hűtjük ! 25 dkg rámát ki keverünk 15 dkg por cukorral hozzá adunk 1 5ml zöld mandula aromát és össze keve...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű