Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-osbiológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.
Így készítsd:
Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
A tejes-túrós masszát kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.
Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
Ofen auf 200 Grad Umluft vorheizen. Kartoffeln waschen und vierteln. In eine Auflaufform legen, salzen und Olivenöl darüber geben und vermischen. Für ca. 30 Min. in den Ofen geb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcs kívételével mindent összekeverünk. Befőttes üvegbe rakjuk Napmentes meleg helyre rakjuk kb 24-48 órára Összeturmixoljuk a gyümölccsel Lehet úgy is készíteni, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortillákat tegyük mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy átmelegedjenek. Állítsuk össze a burritókat: mindegyik közepébe tegyünk reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű