0,5 kg finomliszt
kb. 2 dl tej
5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 ek só
1 egész tojás+1 sárgája+1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
3 db közepes főtt burgonya
kb. 10 dkg sajt a tetejére
1.A margarin és a főtt burgonya kivételével összeállítjuk a tésztát: az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű kelt tésztát készítünk. 20 percig pihentetjük.
2.Ezután kinyújtjuk, a margarin felét rákenjük, és összehajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és rákenjük a margarin másik felét is. Összehajtogatjuk, és ismét 20 perc pihenő következik.
3.Megint kinyújtjuk, és ráreszeljük a 3 db főtt, kihűlt burgonyát. Ismét 20 perc pihenő. Majd kinyújtjuk, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
4.Előmelegített sütőben 10-15 percig 200 fokon, majd ha már nem nő a térfogata, 180 fokon sütjük készre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd pici megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük csipet cukorral, majd jól elkeverjük. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfutatjuk -az össszes anyagot összekeverjük Kivétel a tepertöt -a tésztát elkezdjük dagasztani -letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig -ezután kinyújtjuk el...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Nehéz