1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt
só
olaj a sütéshez
A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük
A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!
Az élesztőt a langyos, cukros tejben hagyjuk megkelni. Hozzáadjuk a liszthez. Beletesszük a juhtúrót, a tojás sárgáját, a tejfölt és összedolgozzuk. Ha nem lenne elég sós, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a joghurtot és összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, puha, könnyen nyújtható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Külön keverjük egymáshoz a tojást, az olajat és a tejet. A folyékony összetevőket hozzáöntjük a szilárdakhoz, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet meglangyosítjuk az 1 evőkanál cukorral, és az élesztőt megkelesztjük benne. A megkelt élesztőt és a többi hozzávalót a liszttel összedolgozzuk és 1 órát kelesztjük a tésztát....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes