50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi fahéj
2 ek rum
só ízlés szerint
1 ek tejföl (annyi , amennyit a tészta fölvesz)
0.5 kg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál zsemlemorzsa
1.Kimagozzuk a meggyet, lecsöpögtetjük, a levét fefogjuk. 3 dl meggylébe megfőzünk 1 vaníliapudingot + 1 ek cukrot pici fahéjjal, és hűtjük. Közben elkészítjük a tésztát.
2.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a rumot, sót, és végül a tejfölt. A tejföllel vigyázzunk, először csak keveset, kb. fél evőkanálnyit, mert ha sokat teszünk, ragacsos lessz a tészta!
3.Kétfelé vesszük, kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
4.A kihűlt meggymasszába keverjük a magozott meggyet és még egy kis meggylekvárt.
5.A tésztát kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a masszát.
6.A másik lapot is kinyújtjuk tepsiméretűre, és derelyevágóval felcsíkozzuk.
7.Berácsozzuk a tésztát, és megsütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesEgy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak tekerjük fel a megtöltött palacsintákat és rendezzük őket egy kerek formába, öntsük nyakon a következő hozzávalókból álló keverékkel: 2 felvert tojás, 1 dl tej, 0,5-1 tk cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű