20 dkg rizs
15 dkg sonka
15 dkg sajt
2 dl olívaolaj
Ezen felül só, bors, zsemlemorzsa, 1 tojás (petrezselyemzöld)
tálaláshoz csípős ketchup
Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom.
A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposan elkeverem. Vizes kézzel kis golyókat formázok belőle, amiket felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetek.
Olívaolajban ropogósra sütöm.
Csípős ketchuppal tálalom.
3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk, a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kisebb golyókat formázunk, majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénk kisütni.Forró olajban tesszük, A krokette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük és forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. A pudingot megfőzzük a cukorral. A mákos töltelékhez a mákot, cukrot és 2-3 ek pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű