50 dkg liszt,
15 ráma,
10 zsír,
1 kk. só
1 tojás,
1 kis tejföl,
2 evők. olaj,
1 szalalkáli,
1 mk. szódabikarbóna.
A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem.
Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal,(ki mit szeret) és derejevágóval csíkokra vágom.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Saját recept,nagyon régi ,de bevált.Tetejét tojásos ,tejfölös keverékkel kenem meg ettől is puhább lesz,szezámmag és sajt a tetejére.
A tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű