menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd (szalakális)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
15 ráma,
10 zsír,
1 kk. só
1 tojás,
1 kis tejföl,
2 evők. olaj,
1 szalalkáli,
1 mk. szódabikarbóna.

Elkészítés:


A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem.
Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal,(ki mit szeret) és derejevágóval csíkokra vágom.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Saját recept,nagyon régi ,de bevált.Tetejét tojásos ,tejfölös keverékkel kenem meg ettől is puhább lesz,szezámmag és sajt a tetejére.

Sajtosrúd (szalakális)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás medvehagymás stangli (Szabi)
Sonkás medvehagymás stangli (Szabi)

A tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos- sonkás leveles tekercs
Sajtos- sonkás leveles tekercs

A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Burgonyás gofri
Burgonyás gofri

A burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kívül-belül sajtos csavart kifli
Kívül-belül sajtos csavart kifli

A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk