2 ek. kakaó
20 dkg porcukor,
1 kanál liszt,
1 kk. szódabikarbóna,
2-3 ek méz,
2 tojás
6 dkg vaj
2 ek tej
45 dkg liszt
KRÉM
3 vaníliapuding
1 ek liszt,
1 l tej,
5 dkg cukor,
20 dkg ráma
15 dkg porcukor,
2 cs.vaníliáscukor, vagy 1 tk. aroma
CSOKIMÁZ
2 ek tej
10 dkg ráma
10 dkg porcukor
1 cs. csokipuding,
2 ek. kakaó
Csikozáshoz:
5 dkg fehércsoki+1 ek olaj
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd a 45 dkg liszttel összegyúrjuk.
Négy lapot sütünk vajazott tepsi hátulján. 180 fokon 8-10 perc alatt megsül.
A krémhez a pudingot a lisztel és az 5 dkg cukorral kevés tejjel kilkeverjük és a tejben sűrűre főzzük. Hűtjük.
A Rámát a cukrokkal jó habosra keverjük, és a kihűlt pudingal jól kihabosítjuk.
Megtöltjük a lapokat.
Elkészítjük a csokimázt a tetejére.
A tejet a rámával gőz fölött megolvasztjuk. A pudingot a cukorral, kakaóval összekeverjük és a vajhoz öntjük.Addig keverjük,míg a cukor elolvad.
Bevonjuk vele a sütit.
A fehércsokit az olajjal megolvasztjuk és megdíszítjük vele a süti tetejét. Kis nylon zacskóba öntjük a csokit, a zacskó csücskén nagyon pici lyukat vágunk, és vékony csíkokat húzunk vele.
A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk, és öt szuflé formában szétosztjuk. Kevés fahéjjal, pár csepp citromlével ízesítjük, majd mindegyik tetejére egy teáskanál mézet csurgatunk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük. A meggyet kimagoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. 3. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. Kb. fél órát pihentetjük hűvös he...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz