Alap:
2 cs gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
rum vagy rumaroma ( ízlés szerint)
15 dkg porcukor
kb 1 dl tej
Krém:
9 dl tej
3 cs vaníliás puding
25 dkg porcukor
1 margarin ( 25 dkg)
2,5-3 dl Hulala habtejszín
csokoládé reszlék
A hozzávaló egy 30*20 cm -es tepsihez valók
Alap:
A gesztenyemasszát, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), a porcukrot kevés tejjel jól összegyúrjuk ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen)
Krém:
A vanília pudingot és a porcukrot felfözzük majd a margarint hozzákeverjük, ha már kihült
Összeállítás
- a gesztenyés masszát ( alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk
-krém egyik felét rákenjük
-rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész ( vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát
-krém másik felét is rákenjük
- végül a tetejére keményre felvert habott teszünkés egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá
Tényleg nagyon kell vigyázni, hogy ne ázzon el a babapiskóta, mert egy kicsit én is így jártam, pedig csak egy pillanatra mártottam mindkét oldalát a tejbe. Én a Lidl-ben kapható babapiskótával készítettem, ami könnyen beszívja a tejet. nrm úgy mint pl. a Reál-os az biztosan nem ázott volna el :)
1. Egy dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elkeverjük a maradék cukrot, a csipet sót és reszelt citrom héját, majd hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszeltem, hozzáadtam fél citrom levét, olajat és cukrot. Lisztbe elkevertem 1 csomag sütőport, és ezt is hozzáadtam. Sütőpapírra kanálnyi halmokat tettem a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam és egy viszonylag lágy tésztát kaptam. -Jól ki kell dolgozni a tésztát. A kezem már nem bírja rendesen,ezért nekem gépbe kellett tennem. Ha ,nincs jól kidolgoz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA kekszmozsához hozzáadjuk az összes alapanyagot, majd jól összedolgozzuk az egészet, hogy a massza homogén állagú legyen. Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű