4 dkg dió
3 dkg mandula
3 dkg törökmogyoró
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
1. A magokat durvára őröljük, a narancshéjat feldaraboljuk.
2. Vajat, tejszínt, cukrot összeforraljuk, majd hozzákeverjük a magokat, a narancshéjat és a lisztet.
3. Sütőpapíros tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk, 5 cm távolságra, kör alakúvá lapogatjuk.
4. 175 fokos sütőbe tesszük 10 percre, tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Vízgőz fölött csokoládét olvasztunk az olajjal, majd a kihűlt korongok alját csokiba mártjuk és rácsra tesszük őket, hogy megdermedjen a máz.
1. A cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. 2. Utána hozzáöntjük a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. 3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit összekeverjük a( lekváron és dión kívűl) -hogy könnyen dolgozható legyen ...ha szükséges tejet adunk hozzá -ketté osztjuk a tésztát -az egyik felét ki...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesA darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt. Egy peremes porcelántálra/ tányérra simítjuk a tejszínes csokit megvárjuk, míg hűl kicsit é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű