menu

Családireceptkönyv.hu

Pepparkakor


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fűszerek
1 teáskanál kardamom
1,5 teáskanál fahéj
1,5 teáskanál gyömbér
1,5 teáskanál szegfűszeg

Hozzávalók
400 g liszt
120 g puha vaj
180 g nádcukor
100 g méz
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
115 ml víz

Elkészítés:


1.A lisztet keverjük el a sóval, szódabikarbónával, cukorral és a megőrölt fűszerekkel. Adjuk hozzá a vajat, a mézet és annyi vízzel, amennyit felvesz.
2. Gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára.
3. Miután kellőképpen lehűlt, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk kb. 2 mm vastagra, vágjuk kockákra – vagy ízlés szerinti formákra – és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.

Pepparkakor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

1.A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikrób...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bejgli 2.
Bejgli 2.

A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Fatörzs
Fatörzs

A mazsolát beáztatjuk, a narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A piskótatekercset megkenjük lekvárral, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy meleg vízfürdőbe állított lábosb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk