50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dkg élesztő
2 dl tejföl + 2 ek a kenéshez
1 dl tej
1 ek méz
1,5 tk só
reszelt sajt a kenéshez
1. A tejet és a mézet összekeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet, tojássárgáját, tejfölt és sót összedolgozzuk az élesztős tejjel és olvasztott vajjal és egy órát kelesztjük.
3. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapíros tepsire szaggatjuk.
4. Megkenjük tojássárgájával kikevert tejföllel, tetejére sajtot szórunk.
5. 170 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet. 2. Hozzáadjuk a tojást, vajat, zsírt, apróra darált tökmagot, joghurtot és ízlés szerint sót. 3. A langyos, cukros tejbe felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat - a trappista sajt és 1 tojás kivételével - jól összedolgozzuk, majd félórás időközönként 3x összehajtogatjuk. Folpackba csomagoljuk és 6-8 órán keresztül hűtőben h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesUrobím si kvások, múku ,vajičko ,soľ ,cukordám do misky zohrejem mlieko a zamiesim cesto a necham vykysnuť. Vykysnuté rozváľkam a na polovicu cesta rozotriem časť škvariek druhu p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kiló lisztből, 2 tojássárgából, 5 dkg olvasztott vaj, 3 dkg élesztő és kb. 2,5-3 dl tej hozzáadásával készítettem kelt tésztát, olyan fánktészta állagút. Fél kg túrót kikeverte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz