250g reszelt sajt
1 tojásfehérje
fűszerek (chili, zöldfűszerek, fokhagyma, magvak)
Reszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jól dolgozd össze a reszeléket a fűszerekkel és a tojásfehérjével.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és kend meg vékonyan olívaolajjal. Helyezd el rajta a kis halmokat, kicsit lapítsd le őket. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-10 percig süsd őket. Ha úgy látod, hogy már eléggé megsült, inkább kapcsold le hamarabb a sütőt.
Ha tényleg ropogós chipset akarsz, kihagyhatod a tojást belőle.
Figyelj oda, hogy elegendő helyet hagyj a sajtkupacok között, mert szét fog olvadni!
Vigyázz sütés közben, mindig nézz be a sütőbe, mert hamar megpirulnak!
A káposztát megreszeljük, olajon megpároljuk. A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a káposztáv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 csomag leveles tésztát kb. 5 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük egy megfelelő alakú formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helye...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVerd fel a tojásokat egy villával vagy habverővel, majd gyúrd össze őket az összes többi hozzávalóval. Közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra, légkeverés funkcióra. A tésztát két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFutassuk fel az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjunk a felfuttatott élesztőből és a többi hozzávalóból lágy tésztát, ha szükségesnek érezzük akár kicsi langyos vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű