1 kg darlát hús
0.5 kg füstölt hús
1 bögre rizs
1-1.5 dl tej
só, bors, pirospaprika, babérlevél, majoranna
2 nagyobb fej hagyma
1.5 kg savanyú káposzta
A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom.
A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pirított hagyma harmadát rászórom. Erre helyezem a körülbelül citrom méretű húsgolyókat és pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával megszórom és 4-5 babérlevelet helyezek rá.
Még egy réteget csinálok és a tetejét a káposzta harmadával betakarom.
Körülbelül 3 órán keresztül, lassú tűzön főzöm, és időnként körkörös, rázó mozdulatokkal megforgatom.
A darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A hússzeletek egyik felére teszünk 1-1 szelet sajtot és sonkát majd ráhajtjuk a hús másik felét. 3. A betöltött húsokat bepaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza húsokat kiverjük és besózzuk........a vöröshagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre szeljük.....a gombát leszűrjük de a levet elvéve.. a tepsit kizsírozzuk a húsokat szépen be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű