menu

Családireceptkönyv.hu

Eperhab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl natúr joghurt
2dl tejszín
100g eper
50g cukor
1 p tk zselatin
0,5dl víz

Elkészítés:


1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.

2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.

3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.

4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes csokoládékocka
Tejszínes csokoládékocka

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarka félholdak
Tarka félholdak

a vajat habosra keverjük a porcukorral --egyenként belekeverjük a tojásokat -lisztet elkeverjük a sütőporral igy adagoljuk a masszába -+ citrom reszelt héja + vaniliás cu...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FRANCIA KRÉMES GYORSAN
FRANCIA KRÉMES GYORSAN

A krémes lap alsó lapját tepsibe tenni, majd rákenni a krémes krémjét. a tejszínhabot a fixálóval keménye felverni, és rákenni a kréme. A másik lapot kockákra vágni, és rátenni a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Mindent összegyúrunk, apró kifliket formázunk belőle. Forró sütőben gyorsan megsülnek. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk